Meteen naar de inhoud

Sicilienne

Flaptekst

Vijf jaar geleden verloor Petra haar man en dochtertje bij een verkeersongeval. Haar verdriet heeft haar vervreemd van haar omgeving. Alleen een schoolvriendin en een collega blijven haar trouw. Ze slikt haar tranen in en haar rouwproces komt tot stilstand. Een klagelijk melodietje blijft in haar hoofd zeuren en ze krijgt de pianopartij van Fauré’s Sicilienne maar niet onder de knie. Uit onoplettendheid rijdt ze met haar fiets tegen een auto aan. De ontmoeting met de chauffeur en de breuk met haar schoolvriendin opent de weg verwerking van haar verlies.

Uitgesteld

Een nieuwe roman, waar ik een groot deel van 2018 aan gewerkt heb. Centraal staat de verwerking van het rouwproces van Petra, een begenadigd amateur pianiste van het klassieke genre. De muziek speelt een grote rol in het verwerkingsproces en het onderliggende thema is het passieverhaal.

Het boek ligt klaar, maar de publicatie is uitgesteld.

Muziek

In Sicilienne speelt muziek een belangrijke rol en in mijn boeken waarin muziek een rol speelt, maak ik een Spotify afspeellijst. Klik HIER voor die van Sicilienne.

De cover

Neef Arthur van Boxel tekende en ontwierp de cover. Hij had vier of vijf concepten, alle even mooi en smaakvol. Deze is het geworden.

Arthur van Boxel

Corona

De boekpresentatie zouden we samen doen: Arthurs werk tentoongesteld en ik een praatje over het boek. Daar stak Corona  een stokje voor. We hebben samen besloten zowel de de publicatie van het boek als de presentatie uit te stellen tot het nieuwe normaal normaal is geworden.