Sicilienne, de redactieronde

Nieuws van het boekenfront

Het begin van de eindfase van een nieuwe roman, waar ik een groot deel van 2018 aan gewerkt heb. Centraal staat de verwerking van het rouwproces van Petra, een begenadigd amateur pianiste van het klassieke genre. De muziek speelt een grote rol in het verwerkingsproces en het onderliggende thema is het passieverhaal.

Vijf jaar geleden verloor Petra haar man en dochtertje bij een verkeersongeval. Haar verdriet heeft haar vervreemd van haar omgeving. Alleen een schoolvriendin en een collega blijven haar trouw. Ze slikt haar tranen in en haar rouwproces komt tot stilstand. Een klagelijk melodietje blijft in haar hoofd zeuren en ze krijgt de pianopartij van Fauré’s Sicilienne maar niet onder de knie. Uit onoplettendheid rijdt ze met haar fiets tegen een auto aan. De ontmoeting met de chauffeur en de breuk met haar schoolvriendin opent de weg naar nieuwe vrienden en de verwerking van haar verlies.

Zoals voor al mijn boeken waarin muziek een rol speelt, maak ik een spotify afspeellijst. Klik HIER voor die van Sicilienne.

© D. Scholten 2019 alle rechten voorbehouden