“Voor wie van prachtige verhalen houdt”

Boeken

Huidige GRATIS actie

Download Driehoek eBook (152 pagina’s)

De Driehoek

“Intrigerende novelle over liefde en lust”

Betaalde Troost

“Voor wie van prachtige verhalen houdt”

Park 1943 Rotterdam

“Een spannend en belangwekkend boek”

Kort

“Ik kon Park 1943 Rotterdam niet meer wegleggen. Ik dacht te weten hoe het zou aflopen. Niet dus. Aanrader van jewelste.”

“Dick Scholten is een schrijver die ├ęcht wat te vertellen heeft.”

Over

Dick Scholten (Rotterdam, 1952) schrijft verhalen sinds zijn tienerjaren. Na aanvankelijk als maatschappelijk werker, later als General Manager van de Nederlandse tak een internationaal software bedrijf, werkzaam te zijn geweest, heeft hij nu voldoende tijd om te schrijven. De succesvolle, gelaagde en knap geconstrueerde romans Park 1943 Rotterdam en Betaalde Troost zijn de vruchten daarvan. Deze romans hebben een historische insteek, De Driehoek is eigentijds en heeft de veranderende verhouding tussen mannen en vrouwen als onderwerp.

Opgegroeid als Rotterdams straatschoffie, werd hij op het gymnasium geïnspireerd door de boeken van Mulisch, W.F. Hermans, Bordewijck, Orwell en Hemingway. Geschiedenis, toeval en verandering is misschien de belangrijkste rode draad in zijn werk, waarbij de spanning met elke oploopt tot een zinderende climax. Verhalen met een kop en een staart. Dat kenmerkt de schrijver Dick Scholten.

Contact