Clear Horizon

Pour Boys 1982

Het begin

Rond de kerstdagen van 2018 kwam Jan Schrama met het idee om  het repertoire van de Pour Boys, een trio dat in de eerste helft van de jaren tachtig veel optrad, in een studio op te nemen. Ze speelden Old Time Country, een muziekvorm die in de rurale, arme gebieden in de Verenigde Staten is ontstaan. Op deze foto uit 1982 v.l.n.r Ron van Leeuwen,  Jan Schrama en  Dick Scholten. In april 2019 kwamen ze voor het eerst weer bijeen en speelden hun oude hits alsof ze nooit anders hebben gedaan. Ht project viel helaas in duigen omdat Jan al in de zomer van 2019 moest afhaken en, alsof de duvel in het spel was, in december 2019 ook Ron. Dick was inmiddels enthousiast geworden en zette het project samen met Yvonne, Ton, Maurits voort. Samen geven zij die oude, akoestrische countrymuziek een unieke, moderne sound.

Dick Scholten

Enthousiast

Dick, die een lange muzikale geschiedenis achter de rug heeft, was inmiddels enthousiast geraakt van die basale klanken en vond muzikanten die het project met hem wilden voortzetten. In Clear Horizon tekent hij voor de arrangementen en zingt, speelt gitaar en mandoline.

Yvonne Limmen

zang en percussie

Ton Smink

gitaar en zang

Maurits de Graaf

banjo en zang

Yvonne Limmen
Ton Smink
Maurits de Graaf

Gezocht

Een bassist en een violist moeten het plaatje compleet maken. Ben jij die bassist(e) of violist(e)? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op.